Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем централно заключване и цял куп неща на интервали.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем централно заключване и цял куп неща на интервали.

Здравейте, колеги! Колата е 156 1.8 144, 2000г.

Имам странен пробелем. Изведнъж спират да ми работят централно заключване, ел стъкла, халогени, плафоните в купето при отваряне/затваряне на вратите(сигурно и други неща, които още не съм установил) заедно на куп! Като заключвам колата с дистанционното(не е фабрично, допълнително поставяно е) мигачите си мигат, сякаш заключва, но централното го няма. Примерно оставям колата през нощта - на сутринта всичко работи, все едно никога не е имало проблем. Не мога да си обясня как се оправя от самосебе си, докато колата просто си стои на паркинга и сутринта всичко е наред. Ако по време на каране се оправяше, като минавам през дупки, нещо да се намества, по-щях да си го обяснявам...
    Какво съм направил до момента:
    1. Пробвах да откл/закл колата с ключа от шофьорската и пасажерската врата - заключва се само вратата, на която въртя ключа.
    2. Проверих първо бушоните, включително и малките(скритите зад буксата). Там проблем няма - всичките са здрави.
    3. Откачвах акумулатора, отново го закачвам след десетина минути - файда нулева.
    4. Погледнах релетата в жабката - там всичко е наред. 1

Някой сблъсквал ли се е с този проблем?
    Last edited by Pantheon; d.m.y г., 11:10.

Той сегашния е на 2 години. С него купих колата от предния собственик. Да, малко бавно върти на моменти.. Възможно ли е от там да идва целия проблем?

Първоначално публикувано от alfa racer GTA
    Бе то с "откачване" няма да ти се решат проблемите.

Сложи о обвай с чисто нов акумулатор или поне зареди стария - на края на зимата е...

След това "прогонване" на основните захранващи кабели.

Най- накрая проверка на електроника.

Comment

Демонтирай модула за централното (намира се зад жабката), отвори го, прегледай за студени спойки и му почисти конекторите.

Рацер - твоето "универсално обяснение" за всички ел. проблеми е акумулаторът....
      Не че е невъзможно, но ако беше вярно, трябваше огромна част от колегите да имат същите проблеми.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря, колега! Модула да не е бялата кутийка с 2 широчки букси в нея? Видях я малко по-навътре от двете релета.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Демонтирай модула за централното (намира се зад жабката), отвори го, прегледай за студени спойки и му почисти конекторите.

Рацер - твоето "универсално обяснение" за всички ел. проблеми е акумулаторът....
        Не че е невъзможно, но ако беше вярно, трябваше огромна част от колегите да имат същите проблеми.

Comment

Да, това е.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Свалих модула, никъде не намерих студени спойки. Почистих му конекторите, обаче като правих тая манипулация вече всичко си работеше и не знам дали е дало резултат реално погледнато.

Comment

Ъп...
              Пак се скапа всичко и в момента нищо не работи. Явно не е и в модула проблема.

Comment

Трябва да премериш на 8 - ми пин от 18 пиновия конектор на въпросния модул, дали има +12V постоянно, в момента в който не работи централното.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

В момента няма как, но утре ще премеря. И ако не минават 12-те волта през него трябва да търся отечката от преди модула ли?

Comment

Ако няма +12V на въпросния пин, трябва да се търси причината за прекъсването в посока към бушонното табло и бушона. Мерил ли си дали има +12V и на двата края на бушона в таблото в момент в който не работи централното? Можеш да започнеш и с това. Изобщо при ел. проблеми, си трябва мерене. Визуалният оглед не винаги дава положителен резултат.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

До момента абсолютно нищо не съм мерил. Нямам мултицет. Чакам едим приятел да ми даде неговия. Предполагам, че утре сутринта всичко ще работи, та ще чакам да изключи пак после.

Comment

Ъпвам темата - Към момента още не е намерен проблема, тъй като всичко отказва и заработва на случаен принцип. Последните 2 пъти като тръгна към сервиза всичко проработва и там ми казват "Ми докато работи не можем да намерим проблема от къде идва". Не мога и да оставя колата да седи там, защото ми трябва почти постоянно. Не могат и да ме почнат веднага като се появи проблема, защото там винаги е фул с народ и не мога се вредя с дни.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Ако няма +12V на въпросния пин, трябва да се търси причината за прекъсването в посока към бушонното табло и бушона. Мерил ли си дали има +12V и на двата края на бушона в таблото в момент в който не работи централното? Можеш да започнеш и с това. Изобщо при ел. проблеми, си трябва мерене. Визуалният оглед не винаги дава положителен резултат.
                          Колата е в сервиз. Майстора мига на парцали... Всичко по колата е наред, пък тя не работи. Към комфорт модула върви постоянен ток 12в, та майстора смята, че трябва да се пробва с друг модул, ама същия номер, като текущия.

Comment

Първо откачете тая допълнителната аларма и върнете инсталацията на колата в "заводско" състояние.
                            Много често китайските аларми карат по 4-5 години и се скапват и побъркват цялата кола.
                            156 2.0TS

Comment

Click image for larger version

Name:	56556970_373573609906767_2372279560508014592_n.jpg
Views:	1
Size:	82.9 Килобайта
ID:	2351030
                              Ъпвам темата за последен път. Смених комфорт модула току-що(номерата не отговаряха на моя) и всичко проработи. Благодарности на включилите се в решението на проблема ми.
                              Last edited by Pantheon; d.m.y г., 19:31.

Comment

Working...
                              X